ActualitateROMÂNIA

Afișe electorale anti-PNL, lipite de membri ai USR pe clădiri din Oradea. Poliția a dat amenzi

Agenții Poliției Locale Oradea au surprins trei grupuri a câte două persoane, care au lipit în mod ilegal afișe politice anti-PNL în mai multe zone din oraș. S-au aplicat amenzi totale în valoare de 18.000 de lei.

Potrivit Primăriei Oradea, persoanele au folosit o mașină a USR și două mașini ale unor entități private, respectiv o agenție imobiliară și un birou notarial. Autoturismele au fost identificate cu ajutorul camerelor video din oraș.

”Acțiunea s-a desfășurat în afara perioadei electorale, afișele fiind lipite în principal pe pereții blocurilor în zone precum Parcul Traian, Calea Aradului, B-dul Decebal.

content-image

Prin aceste fapte au fost încălcate prevederile HCL nr. 370/2020 privind Regulamentul de organizare și desfășurare a activității de publicitate, reclamă și afișaj în municipiul Oradea, nefiind respectat art. 29, alin. 3-5”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Pentru afișele ilegale amplasate au fost aplicate, 18 amenzi contravenționale, fiecare în valoare de câte 1.000 de lei (minimul prevăzut de actul normativ pentru această faptă).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Nu sunt de acord cu acest gen de publicitate politica. Trebuie sa faci campanie cu ce ai facut, faci sau vrei sa faci mai bine decat concurentii.
    Ce e drept au fost si masuri similare ale oponentilor dar mai mult cei ai PSD si chiar AUR impotriva USR.
    Oricum, din lista asta de 4 partide nu as vota niciunul, votul trebuie sa fie pozitiv adica pentru ceva, cineva , nu impotriva ceva , cuiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *