Auto

Află care sunt cele mai apreciate mașini din America

Ancheta a fost realizată pe un eşantion de 20.045 de persoane, care au cumpărat sau închiriat în luna mai 2011 o maşină nouă. Chestionarul propriu-zis a fost efectuat în intervalul cuprins între august şi octombrie. La calcularea Sales Satisfaction Index sunt luate în considerare factori pozitivi şi negativi. Prima categorie a evaluat modul de derulare a tranzacţiei (17%), atitudinea vânzătorului (13%), procesul de livrare a maşinii (11%) şi locul de rezidenţă a dealerului (10%). Criteriile negative au vizat comportamentul vânzătorului (20%), preţul (12%), locul de amplasare a dealerului (12%), reducerile oferite (6%), experienţa în negocieri (5%).

Pe segmentul maşinilor „populare”, ponderea a revenit brandurilor naţionale (şase mărci din zece). Primul loc a fost ocupat de Mini, care a acumulat 723 de puncte din 1000 posibile, urmat de Buick, cu 682 de puncte. Alt brand american, GMC a acumulat 672 de puncte şi s-a plasat pe poziţia a treia. Următorii clasaţi sunt Volkswagen, Chevrolet, Scion (Toyota Motor), Subaru, Mazda şi Chrysler. Ultima treaptă, cea cu numărul 10, a revenit maşinilor Ford.

Pe segmentul premium, victoria a fost repurtată de Lexus, cu 715 puncte, la mică distanţă de următorul plasat, Cadillac (703 puncte). În dreptul poziţiei a treia se regăseşte Mecedes-Benz. Lincoln a urcat de pe locul nouă pe şase, iar Audi de pe 11 pe nouă. Închide clasamentul Volvo. Pentru a şasea lună consecutiv, vânzările de automobile au crescut pe piaţa auto americană, în noiembrie progresul fiind de 14%, până la 994.786 de maşini.
 
Sursa: Fin.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *