Timpul Liber

Află cum să faci ca prima întâlnire să nu fie ultima

De aceea, pentru a vă simţi în siguranţă şi a semăna un licăr de entuziasm aveţi grijă şi respectaţi câteva sfaturi utile din domeniul bunelor maniere care, totuşi, cred că nu se vor demoda niciodată.

Acordaţi atenţie aspectului dvs.

La prima întâlnire este recomandat să petreceţi puţin mai mult timp în faţa oglinzii decât de obicei. Totuşi impresia pe care o veţi crea la primul contact vizual va spune multe despre dvs.

Fiţi punctuali

Dacă, de obicei obişnuiţi să întârziaţi, încercaţi, cel puţin, la prima întâlnire să vă porniţi de acasă mai devreme, pentru că s-ar putea să pierdeţi încrederea chiar din prima. Bineînţeles, bunele maniere se învaţă în timp, dar cel puţin respectul faţă de a doua persoană trebuie să vă îndrume să fiţi punctuali.

Fiţi un gentleman

Chiar dacă vremurile cavalerismului au trecut, ar fi bine să vă purtaţi ca un adevărat gentleman. Fiţi elegant, deschideţi uşa etc. Indiferent că femeilor moderne le place să fie independente, nu înseamnă că apreciază mai puţin dacă vă purtaţi frumos.

Faceţi complimente

Femeilor le plac complimentele, aşadar, dacă veţi fi mai atenţi la părul ei, la mâinile îngrijite, la ochii migdalaţi etc. veţi găsi motive pentru a o face mai fericită. În acelaşi timp, nu este recomandat să exageraţi.

Cine plăteşte nota?

Codul bunelor maniere spune că bărbatul este cel care se va oferi să achite nota de plată. Deşi, această regulă nu este respectată întotdeauna pe motiv că bărbaţii sunt frustraţi de faptul că ei trebuie să plătească. Bine, dar, totuşi, sunteţi la prima întâlnire şi contează prima impresie.
Acestea sunt doar nişte reguli, dar esenţiale pentru a face o primă impresie excelentă. Este adevărat, de atâtea ori aţi fost la întâlnire şi s-a trecut şi fără a respecta anumite secrete, dar v-aţi întrebat vreodată de ce nu a urmat şi a doua întâlnire?

În materialul următor veţi învăţa cum se face o prezentare corectă, dar şi maniera în care trebuie să o faceţi.

Cursurile predate la şcoala „ABeZe”: administrarea afacerilor, curs de bune maniere, ore de dicţie (modelarea vocii, pronunţarea corectă în limba română, pregătirea profesională a prezentatorilor radio şi TV), curs de psihologie motivaţională (individual), meditaţii cu copii hiperactiv.

Dorina ARSENE, lector de bune maniere la Școala Manierelor Elegante „ABeZe”

Str. Vlaicu Pârcălab, 45 (intersecţie cu str. 31 august 1989), et. 4, of. 407
Tel. 0 (22) 22-69-83,
Mob. 0682 100 06,
e-mail: sme.abeze@gmail.com,
web: abeze.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *