Internațional

Africa se topește: Zeci de morţi în urma incendiilor de vegetaţie din Algeria

Bilanțul deceselor în urma incendiilor de vegetaţie declanşate în mai multe regiuni din Algeria a crescut luni, 24 iulie, la 34, printre care şi 10 soldaţi, a precizat Ministerul de Interne în contextul valului de caniculă care a cuprins nordul Africii şi sudul Europei, informează Reuters.

Circa 8.000 de pompieri luptau să ţină flăcările sub control, au precizat autorităţile.

Ministerul de Interne a precizat că pompierii continuă operaţiunile de stingere a incendiilor în regiunile Boumerdes, Bouira, Tizi Ouzou, Jijel, Bejaia şi Skikda.

Circa 1.500 de persoane au fost evacuate până la această oră.

De asemenea, autorităţile au lansat o investigaţie judiciară în ceea ce priveşte cauzele incendiilor.

Un val major de caniculă a cuprins Africa de Nord, iar temperaturi de 49 de grade Celsius s-au înregistrat în unele oraşe din ţara vecină Tunisia.

În Tunisia, incendiile de vegetaţie au făcut ravagii în oraşul de graniţă Melloula. Persoane aflate la faţa locului au declarat pentru Reuters că incendiile, stârnite în regiuni muntoase, au ajuns la reşedinţe situate în oraş şi au forţat sute de familii să-şi părăsească locuinţele.

Potrivit unui oficial din cadrul protecţiei civile, au fost evacuaţi sute de rezidenţi din acest oraş pe cale terestră sau marină, în bărci pescăreşti şi ambarcaţiuni ale pazei de coastă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *