Externe

Agenți secreți uciși într-un lac din Italia: tragedia seamănă cu intriga unui film de spionaj

Pe 28 mai, o ambarcațiune turistică s-a scufundat pe Lacul Maggiore, Italia. Patru persoane au murit. Acestea erau un fost agent al Mossadului israelian, doi ofițeri de informații italieni și soția căpitanului rus.

Incidentul de pe lac a generat multe speculații și ipoteze cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Lacul Maggiore aparține de două regiuni italiene, Lombardia și Piemont, precum și de cantonul elvețian Ticino.

În Lombardia se află mai multe companii de tehnologie care dezvoltă atât produse civile, cât și militare. Iar Elveția este considerată de mult timp o țară de “tranzit” pentru angajații multor agenții de informații. Și în timp ce rapoartele oficiale spun că a fost o plimbare nevinovată pe lac, în presa italiană abundă relatările potrivit cărora barca a fost o întâlnire între agenți italieni și israelieni.

Potrivit lui Carlo Nocerino, procurorul însărcinat cu cazul, la bord se aflau în total 13 agenți italieni și opt agenți israelieni. De fapt, doar căpitanul Claudio Carminat și soția sa rusă nu lucrează pentru nicio agenție de informații.

Excursia cu barca pe lac a fost planificată ca o petrecere de ziua de naștere. Barca de 15 metri părea o alegere bună pentru acest scop. Dar, brusc, o furtună s-a abătut asupra lacului cu rafale de vânt de până la 70 km pe oră.

“În doar 30 de secunde a început apocalipsa”, a declarat căpitanul bărcii pentru ziarul Corriere della Sera. – Ambarcațiunea s-a răsturnat imediat și am căzut în apă”.

El le-a mai spus anchetatorilor că furtuna nu a fost neașteptată – fusese prevăzută.

Soția decedată a căpitanului, Anna Bozhkova, o rusoaică de 50 de ani, avea și ea un permis de ședere în Italia.

Ceilalți doi morți, Tiziana Barnobi, 53 de ani, și Claudio Alonzi, 62 de ani, erau angajați ai serviciilor secrete italiene. Un alt decedat, Shimoni Erez, în vârstă de 50 de ani, era un agent Mossad pensionat. Doar presa italiană l-a numit, în timp ce presa israeliană s-a abținut până acum să facă acest lucru.

Ceilalți aflați la bordul ambarcațiunii, în momentul în care aceasta s-a răsturnat, au reușit să înoate până la țărm sau au fost salvați de nave.

Cauza tuturor celor patru decese a fost dată ca fiind scufundarea, deși, după cum a relatat presa italiană, nu a fost efectuată o autopsie a cadavrelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *