Social

Agenția de Investiții din Moldova are un nou director. Cine este Marin Ciobanu?

Marin Ciobanu este noul director al Agenției de Investiții din Moldova (AIM). El a fost prezentat colectivului în cadrul ședinței de astăzi, 5 septembrie, de către prim-ministra Natalia Gavrilița.

„Sunt convinsă că experiența profesională pe care a acumulat-o domnul Marin Ciobanu, în ultimii zece ani ca administrator al Zonei Economice Libere din Bălți, va avea un aport enorm în amplificarea eforturilor autorităților și a oamenilor de afaceri în atragerea investițiilor. Republica Moldova are un potențial imens, mai ales acum de când a obținut statutul de țară candidată la UE, pe care trebuie să-l valorificăm în interesul și beneficiul cetățenilor din întreaga țară”, a declarat Gavrilița la începutul ședinței.

Marin Ciobanu și-a făcut studiile în Republica Moldova, dar și în Germania. Acesta deține diplome de licență, masterat, doctorat și postdoctorat în economie, business, inginerie și management, scrie TV8.

Candidatura acestuia a fost aprobată de Cabinetul de miniștri în cadrul ședinței de Guvern din 1 septembrie, după ce fostul manager al Agenției de Investiții și-a depus cererea de demisie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *