Social

Agenția de Mediu: Valorile poluanților s-au încadrat în limitele stabilite. Ce factori au contribuit la îmbunătățirea calității aerului în țară

În perioada 6-9 ianuarie, valorile poluanților s-au încadrat în limitele stabilite, anunță Agenția de Mediu. Potrivit instituției, la îmbunătățirea calității aerului au contribuit precipitațiile slabe și vântul din sud-est.

Conform prognozei calității aerului atmosferic în intervalul 9-10 ianuarie, condițiile meteorologice actuale vor contribui la dispersia poluanților din aer. Dar, nu sunt excluse depășiri ale normelor sanitare pentru perioade scurte de timp.

De asemenea, Agenția de Mediu precizează că valorile echivalentului dozei ambientale a radiaţiei gama se încadrează în limitele fondului radiativ natural, în conformitate cu normele fundamentale de radioprotecţie.

Vă amintim că în perioada Revelionului, aerul în Chinșinău, a devenit greu de respirat, Ministerul Mediului și Agenția de Mediu a atenționat că nivelul de poluare este extrem de poluat, concentrația poluanților din aer fiind depășită de aproape trei ori. Potrivit celor de la Mediu, situația atestată are la bază mai multe cauze, iar printre acestea, vremea este neobișnuit de caldă și nivelul ridicat al traficului rutier.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *