UE / Nato

Agenția Internațională pentru Energie avertizează asupra riscului de „penurie” de motorină în Europa în această iarnă

Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a avertizat joi în legătură cu posibilele penurii de motorină în Europa în această iarnă, din cauza constrângerilor de aprovizionare, în special a embargoului impus de UE asupra țițeiului rusesc, în vigoare de 10 luni, scrie Boursorama.com.

În raportul său lunar privind petrolul, AIE estimează că Europa va avea nevoie de „importuri susținute” din alte țări, dar constrângerile specifice iernii în ceea ce privește calitatea motorinei ar putea „limita” livrările.

„S-ar putea să avem nevoie de o altă iarnă blândă pentru a evita penuria”, a avertizat agenția.

„La zece luni de la intrarea în vigoare a embargoului impus de UE asupra țițeiului rusesc”, menit să secătuiască veniturile petroliere ale Moscovei, „rafinăriile europene se luptă încă să își crească ratele de prelucrare și producția de motorină”, explică AIE în raportul său.

În timp ce Europa pare să aibă „puține opțiuni” pentru a-și „îmbunătăți” nivelul de acoperire a stocurilor în următoarele luni, „o revenire a randamentelor rafinăriilor”, combinată cu mai multe importuri, pare „necesară”, potrivit AIE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *