CSI / Rusia

Agenția rusă TASS anunţă lupte cu „sabotori ucraineni” care ar fi luat ostatici în regiunea rusă Briansk: S-ar fi înregistrat morţi şi răniţi

Un grup de „sabotori ucraineni” a pătruns în două sate din regiunea Briansk, din vestul Rusiei, aflată la graniţa cu Ucraina, şi a luat ostatici locuitori în una dintre aşezări, iar luptătorii din Garda Naţională a Rusiei s-au angajat într-o confruntare cu militanţii, transmite, pe surse, agenţia de presă a statului rus, TASS.

UPDATE TASS face o actualizare a informaţiilor sub titlul „Ce se ştie despre infiltrarea sabotorilor ucraineni în satele de frontieră din regiunea Briansk”:

Sabotorii ucraineni s-au infiltrat joi dimineaţă într-o zonă de frontieră din regiunea Briansk, a declarat şeful regiunii, Aleksandr Bogomaz. Potrivit celor mai recente informaţii, aceştia au intrat în două sate şi se duc lupte.

Serviciul Federal de Securitate(FSB) a confirmat că în zona de frontieră este în curs o operaţiune de eliminare a celor infiltraţi pe la frontiera de stat.

Bogomaz a declarat că „sabotorii” s-au infiltrat în satul Lubeceane, situat în districtul Klimovsk, chiar la graniţa cu Ucraina. Potrivit acestuia, forţele ucrainene au aruncat în aer un vehicul, în urma căruia o persoană a fost ucisă şi o alta – un copil de zece ani – a fost rănită.

În plus, potrivit guvernatorului, un atac cu dronă a vizat satul de frontieră Suşani.

Potrivit unei surse TASS din cadrul forţelor de ordine, „sabotorii” au atacat atât Lubeceane, cât şi Suşani, care se află la o distanţă de aproximativ 15 km în linie dreaptă.

Este vorba despre câteva zeci de bărbaţi înarmaţi, a spus sursa.

În prezent există lupte între „sabotori” şi luptătorii de la Rosgvardia.

FSB a confirmat pentru TASS că „se iau măsuri pentru eliminarea naţionaliştilor ucraineni înarmaţi care au încălcat frontiera de stat” în zona de frontieră din regiunea Briansk.

Până în prezent, au fost raportate oficial un mort şi un rănit, iar „sabotorii” ucraineni ar putea ţine ostatice până la şase persoane. Sursele TASS susţin însă că există morţi şi răniţi în rândul civililor.

Informaţii despre „sabotorii ucraineni” pe teritoriul rusesc apar frecvent, dar, de regulă, este vorba de acţiuni de sabotaj şi recunoaştere, menţionează TASS.

Luni, 27 februarie, canalul Telegram Mash a raportat că erau căutaţi „sabotori” în regiunile Belgorod, Voronej şi Kursk, dar autorităţile regionale au negat aceste informaţii, mai spune TASS.

ŞTIREA INIŢIALĂ –  Potrivit TASS, printre civili se numără morţi şi răniţi. De asemenea, ar fi vorba despre şase ostatici, potrivit surselor TASS.

Garda Naţională a Rusiei (Rosgvardia) este un corp separat de armată care răspunde direct preşedintelui Vladimir Putin, în calitatea sa de comandant suprem şi de şef al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Ştirea agenţiei TASS intervine în condiţiile în care de câteva zile Moscova şi-a intensificat propaganda în favoarea tezei că armata ucraineană pregăteşte provocări la adresa Rusiei.

Regiunea Briansk (sau Breansk) se află la în extremitatea vestică a Rusiei, la graniţa cu Ucraina şi Belarus.

Foto: Google Maps

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *