Social

Agenția Servicii Publice a pus în circulație un nou model de pașapoarte

Miercuri, 5 aprilie, Agenția Servicii Publice (ASP) a pus în circulație un nou model de pașapoarte, anunțul a fost făcut de directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, și șeful centrului de producere al ASP, Gheorghe Tricolici.

Noul pașaport conține 34 de pagini și se distinge prin 45 de elemente performante de securitate. 

„Schimbările majore au fost operate la cea mai importantă parte a blanchetei de pașaport, sensibilă la fraude – pagina cu date de identificare ale titularului. Respectiva pagină, care anterior era din hârtie, acum va fi înlocuită cu una din policarbonat, personalizată prin gravare laser. Tariful pentru perfectarea noului pașaport rămâne neschimbat, de 650 de lei, în termen de 20 zile lucrătoare”, au explicat autoritățile.

De asemenea, pașaportul se va elibera persoanelor sub vârsta de 7 ani  – pentru un termen de 4 ani; celor cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe un termen de 7 ani, iar celor cu vârsta de peste 16 ani – pe un termen de 10 ani.

Pentru a perfecta un pașaport de model nou, funcționarii recomandă populației o programare prealabilă, pe site-ul www.asp.gov.md.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *