Economie

Agenții economici nu vor primi compensații la gaz! Gaibu: Principala direcție de intervenție este suportul cetățenilor și al categoriilor vulnerabile

Agenții economici nu vor primi compensații la gaz. Ministrul economiei, Sergiu Gaibu, susține că tariful va fi reflectat în prețul produselor, iar statul va sprijini populația. Aceste declarații au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la RLIVE TV, transmite Realitatea.md.

„Agenții economici care folosesc gaz în procesul de producere îl includ în preț, povara cade tot pe cetățeni, de aceea programele de asistență sunt focusate pe cetățeni. Principala direcție de intervenție este suportul cetățenilor și, în special, al categoriilor vulnerabile. Cea mai bună soluție pentru agenții economici este să susținem programele de retehnologizare, instalații de regenerabile, astfel încât să crească independența lor energetică și să le micșoreze factura. Principalul instrument ce poate fi utilizat este retehnologizarea, fiindcă să compensezi prețul la nesfârșit este imposibil. Nicio economie nu susține acest lucru. Este imposibil să dezvolți o societate pe un astfel de mecanism”, a declarat Gaibu.

Vă amintim că vineri, 12 august, a intrat în vigoare noul tarif la gazele naturale de 22,99 lei.Hotărârea prin care tarifele majorate au fost aprobate de ANRE a intrat în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Vă amintim că „Moldovagaz” a solicitat un tarif mai mare, precizând că tarifele propuse de ANRE nu acoperă nici costurile aferente achiziționării gazelor naturale, nici costurile serviciilor transport și distribuțiilor de gaze, generând în continuare acumularea devierilor tarifare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *