Afaceri

Agenţiile de publicitate refuză să-şi scoate panourile la Porţile Chişinăului

Până la 15 mai, pretura sectorului Botanica va testa demontarea unor panouri publicitare de pe bd. Dacia, pentru ca începând cu 1 iunie, să înceapă scoaterea forţată a instalaţiilor cu publicitate exterioară pe porţiunea Aeroport-Porţile Oraşului. Serviciile municipale vor aplica această procedură în cazul în care agenţii economici vor refuza să le scoată în mod individual până la începutul verii. Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a rămas revoltat de faptul că agenţiile de publicitate şi-au anunţat deja refuzul de a-şi demonta panourile de la marginea carosabilului. "Avem un caz de obrăznicie crasă şi nesimţire. Aceste companii ar trebui să înţeleagă că timpul acestor activităţi, ca şi timpul gheretelor, a trecut. Este nevoie să treacă la alt mod de prestare a acestui serviciu.  În autorizaţie este scris că Primăria poate oricând să ceară agentului economic demontarea panourilor", a declarat Dorin Chirtoacă. 

Pe de altă parte, unele agenţii vizate recunosc că au fost informate că trebuie să  scoată panourile timp de o lună, dar nu sunt de acord cu motivele invocate. "Este o decizie incorectă. Motivaţia din scrisoarea primarului este una trivială: panourile produc accidente. Dacă ar fi invocată o cauză normală cred că noi am înţelege. Pur şi simplu cineva doreşte ca locul în cauză doreşte să fie luat de altcineva ", a declarat Radu Ignat reprezentantul Eurosign Studio, una din firmele care deţine panouri pe bd. Dacia. 

Chiar dacă Primăria ar scoate forţat aceste instalaţii, costul lucrărilor va fi acoperit de agenţii economici. "Noi nu suntem de acord cu decizia primăria. Am dori să ne ofere cel puţin alte locuri de amplasare. Ne-au anunţat în formă scrisă că trebuie să le scoatem, dar unde să le ducem? Cum să le reutilizăm? Plus la asta, la adunare ne-au spus că  după 1 iunie le vor scoate  în mod forţat tot cu cheltuiala noastră", a spus Natalia L., directorul firmei "Verisol-Com" SRL, care deţine patru panouri în drum spre Aeroportul Internaţional Chişinău. 
 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *