Externe

Agențiile de turism din Rusia nu mai vând vacanțe în Turcia

Totodată, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recomandat cetățenilor ruși să nu călătorească în Turcia. „Noi nu recomandăm cetățenilor noștri să viziteze Turcia în contextul amenințării teroriste în creștere în această țară”, a declarat Serghei Lavrov, potrivit The Week. Însuși Lavrov a anulat o excursie în Turcia, programată pentru miercuri.

Mișcarea este o lovitură pentru industria turismului din Turcia, care este un loc de vacanță extrem de popular pentru ruși. Aproape trei milioane de turiști ruși și-au făcut vacanță în Turcia în 2014, conform cifrelor oficiale. Potrivit ziarului turc Zaman, aceștia au contribuit cu aproape patru miliarde de dolari la economia turcă anul trecut.

Șeful adjunct al Asociației Ruse a Tour Operatorilor, Dmitri Gorin, a declarat, miercuri, că „toți operatorii de turism au anulat zborurile charter și au oprit vânzările de excursii (n.r.: în Turcia)”, potrivit agenției de știri RIA Novosti. El a adăugat că nu au existat planuri de evacuare a celor aflați deja în vacanțe în Turcia, scrie The Moscow Times.

În același timp, pe Twitter a fost lansat hashtag-ul #boycottTurkey.

Un bombardier militar rusesc SU-24 a fost doborât pe 24 noiembrie la granița dintre Turcia și Siria. Aceasta a fost prima pierdere majoră a Rusiei după lansarea ofensivei din Siria de la sfârșitul lui septembrie. Incidentul a fost confirmat de ministerul Apărării din Rusia.

Sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *