Ultima oră

Agențiile federale americane renunță la programele Kaspersky. Rusia vorbește iar despre „rusofobie”

Departamentul Securității Interne spune în ordinul emis miercuri că agențiile guvernamentale americane au la dispoziție 90 de zile pentru a se conforma, scrie Europa Libera.

În ordin se mai spune că exista riscul ca guvernul rus să folosească produsele Kaspersky în colaborare cu această firmă sau pe cont propriu pentru a compromite informații și sisteme de informații federale americane.

Ambasada rusa din Statele Unite a declarat că „atacurile rusofobe” ale administratiei americane asupra mass-media rusești și asupra Kaspersky Lab au pus capăt perspectivelor de restabilire a cooperării bilaterale între țări.

„După privarea de imunitate diplomatică și lichidarea mai multor reprezentante oficiale ale Rusiei, limitarea dreptului de a utiliza un număr de proprietati ale Rusiei, atacuri asupra mass-media din Rusia – RT si Sputnik – a urmat decizia în ceea ce privește produsele Kaspersky. Altfel spus rusopfobbia începe să fie convertita, de asemenea, în concurență neloială în domeniul informației și sa influențeze piețele produselor software „, – se arata în declarația Ambasadei Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *