Politică

Agentul GRU care a organizat tentativa de lovitură de stat din Muntenegru a încercat să organizeze proteste de nesupunere în UTA Găgăuzia

Potrivit sursei, Moiseev s-a născut la 29 mai 1980 în regiunea Kurgan, apoi a învățat în școala din localitatea natală după care și-a satisfăcut serviciul militar. Imediat după demobilizare a intrat la Școala militară superioară de ingineri pe care a absolvit-o în grad de locotenent.

Cu numele de Vladimir Popov, agentul GRU Moiseev a călătorit în R Moldova, Ucraina, Bulgaria, Polonia și Serbia.

În R Moldova, Popov-Moiseev ar fi încercat să organizeze proteste și acte de nesupunere în Autonomia Găgăuză. În Bulgaria, același personaj și-ar fi cumpărat un telefon cu sistem de criptare, iar în Polonia s-a aflat împreună cu un alt suspect în cazul organizării tentativei de lovitură de stat Eduard Șirokov.


Popov a fost în R. Moldova în 2014, anul în care Igor Dodon anunța peste tot că trebuie anulat acordul de Asociere cu UE.

Ultimul lucra în Ambasada rusă de la Varșovia.

Amintim că la 6 octombrie 2016, autoritățile din Muntenegru au anunțat că au reușit să dejoace organizarea unei tentative de lovitură de stat în timpul alegerilor parlamentare.

Procuratura fostului stat iugoslav suspectează că atentatorii la ordinea constituțională intenționau astfel să zădărnicească procesul de aderare a țării la NATO.

În dosarul penal intentat de către autoritățile din Muntenegru figurează doi ruși, doi muntenegreni și câțiva cetățeni sârbi.

Amintim că anterior, jurnaliștii de la Bellingcat și The Insider au reușit să demonstreze că cei doi atentatori asupra lui Serghei și a Iuliei Skripal sunt agenți GRU. Mai mult decât atât, aceștia au aflat că Ruslan Boșirov este defapt Anatolii cepiga, iar Alexandr Petrov este Alexandr Mișkin, ambii „Eroi ai Rusiei”.

DECLARAȚII / Vlah a INDIMIDAT și a AMENINȚAT că-i dă afară pe cei are doreau să fie observatori pentru PAS

Dovada că Vlah este controlată de serviciile secrete rusești / Moscova știa că Vlah era dependentă de Plahotniuc (DOC)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *