Actualitate

Aglomeraţia la secţia de votare din Moscova a fost REGIZATĂ

Declaraţia a fost făcută de către secretarul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, la postul public de televiziune „Moldova 1”.

Potrivit lui Volentir, acea grămadă de oameni care se îmbulzea în faţa ambasadei şi blocaseră traficul a dispărut odată cu dispariţia camerelor de luat vederi. Este clar că cineva a regizat aceasta. Mai ales că la secţia respectivă au rămas buletine de vot nefolosite din cele 3 mii. Au vrut să creeze un argumentat artificial pentru a nu fi validate alegerile”, a argumentat Volentir.

Secretarul CEC a mai spus că, în general, acuzaţiile aduse de către PSRM privind încălcarea dreptului la vot pentru cetăţenii moldoveni este neîntemeiată. „Cred că după ce a fost afişat rezultatul votului cetăţenilor moldoveni în Rusia a fost combătut definitiv argumentul PSRM pentru a nu valida alegerile. Mai ales că 72 la sută din votanţii din Rusia şi-au dat votul pentru Blocul electoral „Moldova-Uniunea Vamală”, a mai adăugat Volentir.

Secretarul CEC a reiterat faptul că la alegerile parlamentare au fost respectate toate normele legale, iar acuzaţiile aduse de către socialişti şi comunişti, care cer demisia preşedintelui CEC, nu sunt întemeiate. „Suntem acuzaţi de defectarea sistemului electronic. Dar noi ne-am bazat nu pe rezultatele din sistemul electronic, ci pe procesele verbale semnate de către toţi membrii secţiei de votare şi care au ştampila pe ele. Totul este corect. Şi listele electorale în acest an au fost întocmite mult mai calitativ decât la scrutinele precedente”, a declarat Volentir.

via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *