ActualitateExterne

Agresorul soţului lui Nancy Pelosi, condamnat din nou la 30 de ani de închisoare

Bărbatul condamnat pentru că l-a atacat cu un ciocan în 2022 pe soţul lui Nancy Pelosi, fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor din SUA, a primit din nou marţi o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, fără nicio modificare a sentinţei iniţiale, după ce cazul a fost redeschis astfel încât el să poată vorbi în timpul audierii finale, au informat mass-media locale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

David DePape a fost condamnat iniţial la 30 de ani de închisoare pe 17 mai pentru că a intrat prin efracţie în casa lui Nancy Pelosi din San Francisco în dimineaţa zilei de 28 octombrie 2022 şi l-a lovit în cap cu un ciocan pe Paul Pelosi, într-un atac motivat politic.

Nancy Pelosi se afla la Washington în momentul atacului.

În timpul audierii iniţiale, judecătoarea Jacqueline Scott Corley nu i-a oferit lui DePape şansa de a se adresa instanţei, o “eroare clară” conform regulilor judiciare federale, a scris judecătoarea într-un dosar a doua zi.

Ea a programat o audiere pentru marţi pentru a rezolva problema, permiţându-i lui DePape să vorbească. El a făcut acest lucru, cerându-şi scuze pentru atac, înainte ca judecătoarea Corley să-l condamne din nou la 30 de ani de închisoare, a raportat ABC7, filiala locală ABC din San Francisco.

În noiembrie, un juriu l-a găsit pe DePape vinovat de încercarea de a răpi un oficial federal şi de agresarea unui membru al familiei unui oficial federal. Procurorii au afirmat că bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost influenţat de teoriile conspiraţiei de extremă dreapta, cunoscute sub numele de QAnon.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a suferit fracturi de craniu şi alte răni care îl afectează în continuare, potrivit unei scrisori depuse în instanţă. Pe lângă ameţeli şi o placă de metal în craniu, Pelosi a spus că are probleme cu echilibrul şi suferă de leziuni permanente ale nervilor la mâna stângă.

DePape se confruntă cu acuzaţii separate ca urmare a intrării prin efracţie şi a atacului asupra lui Pelosi, inclusiv tentativă de omor. Aceste acuzaţii i-ar putea aduce o pedeapsă cuprinsă între 13 ani de închisoare până la închisoare pe viaţă. El a pledat nevinovat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *