Bună Dimineața

Ai noștri, la odihnă: mănâncă atât cât încape, beau și se bronzează cu sânii goi

Am trăit într-un hotel unde totul era all inclusive (totul inclus). Oamenii puteau mânca tot ce doreau, puteau bea cât le poftea inima și tot gratuit se bronzau pe șezlonguri. Dacă germanii, românii, o parte dintre ruși și câțiva moldoveni nu făceau probleme și se bucurau în liniște de vacanță, atunci o bună parte dintre conaționalii noștri ne-au dus faima țării în cel mai prost mod posibil.

În restaurant se mânca dimineața, la amiază și seara. Regula era simplă: mănânci acolo cât încape, iar după ce termini, nu mai iei nimic cu tine în cameră. Câțiva moldoveni veneau zilnic cu torbele goale și ascundeau acolo mâncare. Pe lângă ei, încercau să-și ia mâncare în cameră și rușii, doar că aceștia nu erau la fel de ingenioși să o ascundă în traistă și încercau să iasă cu bucatele în mână. După ce li se spunea că acest lucru ne este permis, ei se luau la ceartă cu angajații hotelului.

Totodată turiștii care lăsau mâncarea la terasă și mergeau după ceva de băut, riscau să rămână fără o parte din ea pentru că mai mulți pescăruși le-o furau din farfurie. Când vedeau acest lucru, germanii stăteau lângă masă și așteptau până vine persoana, ca să-i spună că o pasăre a băgat ciocul în bucatele lor sau nu lăsau păsările să se apropie, moldovenii însă mureau de râs, scoteau telefoanele mobile și abia așteptau ca pescărușii să se năpustească peste mâncarea cuiva.

Pe lângă alimentație, în hotel era gratuită și băutura, inclusiv cea alcoolică. Turiștii puteau servi bere, vin alb sau roșu. Dacă germanii sau românii își luat câte jumătate de pahar de vin la cină, atunci se găseau conaționali de-ai noștri care băgau în ei pahar după pahar, amestecau bere cu vin, vin cu coniac, coniac cu koktail-uri și ajungeau seara în patru labe. Nici asta nu era destul, cei mai ingenioși luau alcool în sticlă ca să-și tulbure mințile în cameră. Într-o noapte, când era cu mult trecut de miezul nopții, am auzit cum o moldoveancă încerca să-și ducă soțul în cameră, l-a numit și dobitoc, și alcoolic, și nesimțit, dar acela tot spunea că vrea să meargă la balconul lui cumetru-su să închine câte un pahar cu vin.

Nici fetele venite din țara noastră nu se lăsau mai prejos. Acestea au rămas în mintea turiștilor străini pentru că se bronzau topless (cu sânii goi) pe șezlongurile din preajma bazinului. Acolo erau mulți copii și adolescenți care veneau să le admire ca la teatru. Ele nu aveau nici un stres, vorbeau între ele cu înjurături și credeau că nimeni nu le înțelege.

Nu vreau să fiu înțeles greșit, nu toți turiștii moldoveni aveau acest comportament, dar sunt suficienți doar câțiva nesimțiți și nu mai contează ce fac restul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *