Editorial

AIE sau baba care s-a pieptănat 4 ani

E meritul vostru, dragi partide pro-europene. În nici un caz nu vom învinui alegătorii care au ales cum au ales, pentru că s-au săturat de frustrările voastre personale şi cearta interpartiinică. N-o să-i învinuim nici pe cei care nu au mers la vot, n-aţi ştiut să-i motivaţi, nu aţi lucrat deloc cu ei, doar în campania electorală v-aţi trezit că aveţi nişte alegători pesimişti şi înfuriaţi pe cei cinci ani de guvernare. Aşa că Dodon este copilul vostru – voi i-aţi dat voie să crească şi să ia cel mai mare procentaj la alegeri.

Aveaţi toate instrumentele ca să-l opriţi, însă eraţi prea ocupaţi cu lustruirea propriei imagini şi ponegrirea colegilor de alianţă. Acum e momentul să uitaţi de frustrări şi să vă organizaţi. Încă nu s-au numărat toate voturile însă situaţia este una cât se poate de penibilă. Nu cred că voturile din diasporă o să schimbe ceva, nu ar fi de mirare dacă situaţia voastră se va înrăutăţi. Da, Usatâi este un personaj mârşav, însă l-aţi scos din cursă prin metode la fel de mârşave, şi i-aţi aprins pe toţi susţinătorii Uniunii Vamale care au votat cu Dodon ca să se răzbune. Timp de 5 ani nu aţi făcut practic nimic, aţi fost la fel ca PCRM-ul, dacă nu mai răi. Unicele personaje care au muncit cu adevărat şi s-au ocupat de chestiile de care trebuie să se ocupe un deputat au fost Maia Sandu şi Iurie Leancă. Sper din tot sufletul să-i revedem în aceleaşi funcţii. Restul i-au dat cu populismele, învinuirile, insinuările şi intrigile de budoar.

E momentul să vă opriţi, să vă priviţi în oglindă şi să înţelegeţi ce greşeală mare aţi comis. Mă adresez în parte fiecărui lider de partid pro-european. Domnule Marian Lupu, Mihai Ghimpu şi Vlad Filat: lăsaţi dracului ego-ul şi pieptenele frustrării personale, ţara arde – şi dacă nu înţelegeţi asta acum, s-ar putea s-o pierdeţi pentru totdeauna. V-aţi adunat de urgenţă şi aţi creat coaliţia de guvernare. Fără supărări, fără scandal şi frustrări – e momentul să acţionaţi pragmatic, la rece. Intenţionam să dau votul pentru Brega, însă în ultimul moment am înţeles că va fi un vot romantic, Brega avea puţine şanse să treacă pragul şi nu ar fi fost în stare să facă nimic de unul singur. Aşa că am călcat iarăşi pe aceeaşi greblă, am votat cu un partid din AIE. Sunt sigur că au votat la fel de pragmatic şi mulţi din alegătorii lui Brega. Vă rugăm frumos să nu ne dezamăgiţi şi să nu ne furaţi speranţele într-o viaţă decentă şi o ţară normală.

Nu ne lăsaţi pe seama gastarbeiterilor din Rusia şi a pensionarilor melancolici, noi vrem altfel de viaţă. Aşa că la muncă dragi pro-europeni, daţi-vă câte o palmă şi la muncă! Mai aveţi timp. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *