Economie

AIPA a premiat agricultorii care au obținut rezultate tangibile

Evenimentul a fost organizat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură și a întrunit producători agricoli, reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în sectorul agricol, invitați din toate asociațiile de profil, reprezentanți ai companiilor care vor veni în sprijinul acestora precum și ai mediului de afaceri din sectorul agroindustrial, transmite IPN.

Nicolae Ciubuc, directorul AIPA, a declarat că această gală vine ca un semn de respect, de admirație și chiar răsplată pentru munca și efortul depus zi de zi pentru dezvoltarea sectorului agriculturii. Nicolae Ciubuc a menționat că importanța sectorului agricol este una incontestabilă și aici este vorba despre ponderea acesteia în sectorul economic, dar și despre valoarea produselor pe care le oferă zi de zi pe masa oamenilor.

Ministrul agriculturii și industriei alimentarea, Eduard Grama, a declarat că agricultorii merită să fie motivați și apreciați. Potrivit lui, cele mai mari investiții de azi în Republica Moldova sunt cele din domeniul agricol. „Vreau să vă asigur că ne așteaptă un viitor frumos, viitor în care agricultura va fi prioritară pentru țara noastră și un viitor în care agricultorii vor avea o pondere și un respect enorm”, a notat ministrul.

Câștigătorul premiului „Asociația de profil a anului” a devenit Federația Națională a Agricultorilor din Moldova Agroinform. Pentru inovații în agricultură a fost premiat SRL „Impex business grup”. Titlul de Tânăr fermier al anului 2017 a ajuns la gospodăria țărănească Scutaru Victor, care deține o plantație multianuală de mere, cu o suprafață de 66 de hectare. Cea mai de succes femeie fermier a anului 2017 a fost declarată Olga Serbușco. În cadrul galei a fost premiată și cea mai cooperantă bancă în susținerea agricultorilor, dar și cea mai performantă investiție în dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare etc. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *