Economie

AIPA a recepționat peste 3700 de dosare de solicitare a ajutorului financiar și umanitar extern

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a finalizat procesul de recepționare a cererilor de solicitare a ajutorului pentru fermierii afectați de secetă și consecințele crizelor din anul 2022. Ca rezultat, au fost recepționate 3744 de cereri de solicitare a ajutorului financiar și umanitar extern – motorină, transmite MOLDPRES.

Astfel, în perioada 24 august – 29 septembrie 2023, AIPA a recepționat 2201 cereri pentru acordarea suportului financiar, dintre care 330 de cereri au fost depuse în ultima zi. Cele mai multe solicitări de suport financiar au fost depuse de fermierii din raioanele Cahul, Comrat, Edineț, Râșcani și Căușeni.

De asemenea, la Direcțiile teritoriale ale AIPA au fost depuse 1543 de dosare de solicitare a ajutorului umanitar extern (motorină). Din punct de vedere regional, cele mai multe solicitări au fost recepționate din raioanele: Căușeni, Cahul, Ceadâr-Lunga, Fălești, Comrat și Cimișlia.

AIPA a precizat că mărimea suportului financiar acordat va fi stabilit după examinarea în totalitate a cererilor de solicitare a ajutorului depus. Totodată, motorina va fi distribuită în baza deciziei Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare și se va elibera de către Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Hotilor (ca si altii din UE), aveti rauri berechet, a caror apa o puteati directiona spre irigatii. Mai bine sa cereti pomana decat sa folositi apa raurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *