Actualitate

Air Moldova a sistat cursa Chișinău-Odesa inţiată, cu mare fast, la sfârșitul lunii octombrie

Solicitată telefonic, Natalia Rogovschi, susține că sistarea cursei Chișinău-Odesa, a avut loc ieri, iar motivul principal a fost cererea scăzut la procurarea biletelor de călătorie. Rogovschi a mai precizat că aeronava de pe cursa Chișinău-Odessa urma să efectueze zboruri de pe data de 20 decembrie până în luna martie 2016.

De altă parte serviciul de presă al aeroportului din Odesa, citat de avianews.com, scrie că de câteva zile, zboruri de la Chișinău spre Odesa nu au fost efectuate. Aceeași sursă scrie că, începând cu 20 decembrie, Air Moldova intenționa să facă unele schimbări în orarul zborurilor, dar și în ceea ce priveşte tipul de aeronavă. Avionul care urma să efectueze cursele trebuia să fie un ATR cu 70 de locuri, mult mai econom decât prima aeronavă care a deschis această cursă – un Embraer 190, cu 114 locuri.

Reamintim că Air Moldova anunța, la data de 26 octombrie, că a lansat două curse cu destinația Odesa și Kiev. Preţul unui bilet spre Odesa pornea de la 49 euro, iar cursele urmau să fie operate în fiecare zi, la ora 02.00.

Air Moldova a luat decizia de a lansa cursele respective ca soluţie la faptul că Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile de profil ucrainene, în replică la o hotărâre anterioară a Kievului, prin care două companii aeriene din Rusia nu mai puteau survola spaţiul ucrainean. Air Moldova anunța cu mare fast pe 15 octombrie lansarea cursei aeriene Chișinău-Odesa-Chișinău, dar pe 26 octombrie când a decolat primul avion, aeronava s-a dovedit a fi mai mult goală decât plină. Din cele aproape 100 de locuri disponibile, în aeronava Embraer 190 au fost completate doar 26.

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *