Social

Air Moldova anulează un zbor planificat pe 25 aprilie. Care este motivul?

Compania aeriană Air Moldova anunță despre anularea tuturor zborurilor planificate din 21 aprilie până la 25 aprilie 2023.

Air Moldova susține că este nevoită să anuleze operarea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023 din cauza „deficitului de resurse financiare necesare pentru activitatea companiei”, scrie Ziarul de Gardă.

„Din păcate constatăm că tot efortul și acțiunile întreprinse de echipa Air Moldova pentru a gestiona situația în care se află compania, la moment nu au dat rezultate”, se arată în comunicatul publicat de operator vineri, 21 aprilie.

Reprezentanții companiei menționează că toți pasagerii vor primi rambursarea banilor pentru biletele anulate, la locul procurării acestora.

„Echipa Air Moldova își cere scuze pentru că nu își poate onora obligațiunile în acestă perioadă critică. Situația creată este fără precedent în domeniul aviației civile”, notează Air Moldova.

Menționăm că în ultimele zile, compania aeriană a anulat multe zboruri.

Autoritatea Aeronautică Civilă a informat că monitorizează îndeaproape situația curentă a companiei, care riscă să îi fie suspendat certificatul de operator aerian.

„Motivul pentru anularea zborurilor este situația financiară precară a operatorului aerian și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terți cum ar fi: Întreprinderea de deservire la sol ce prestează servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave și lessorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale.

În cazul neremedierii situației financiare în termeni proximi și suplinirea cu flotă de aeronave suficiente pentru prestarea serviciilor în care s-au angajat, compania aeriană riscă să îi fie suspendat Certificatul de Operator Aerian”, se arată în comunicatul publicat de AAC

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *