Frumusețe

Ajută-ţi călcâiele să devină catifelate

Iată ce trebuie să facem pentru a trata, acasă, pielea crăpată de pe călcâie:

1. În fiecare seară facem o baie prelungită pentru relaxare. Spre finalul băii, după ce pielea este destul de moale, putem folosi o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte de pe călcâie. Mişcarea de curățare trebuie să fie una uşoară, fără a răni ţesuturile. După această procedură, masează călcâiele cu margarină sau ulei de gătit şi acoperă picioarele cu nişte şosete groase până dimineaţă.

2. În timp ce te uiţi la televizor poţi să faci o baie cu apă caldă amestecată cu săpun şi oţet. Acesta este un bun tratament pentru a preveni uscarea călcâielor. Ţine picioarele timp de 15-20 de minute în această compoziţie, apoi aplică o lingură de vaselină cu zeamă de lămâie şi masează părţile cu probleme.

3. Pentru ca pielea de pe călcâie să devină catifelată, poţi să îţi faci o mască de banane. Foloseşte o banană coaptă pe zona afectată timp de 10 minute şi apoi îndepărteaz-o cu apă caldă.

4. O dată pe săptămână ţine picioarele timp de 20 de minute în zeamă de lămâie şi urmează acest tratament până ajungi la rezultatul dorit.

5. Foloseşte un amestec de apă de trandafiri cu glicerină pentru catifelarea călcâielor.

6. Foarte important este să măreşti consumul de calciu, fier şi Omega-3 pentru a preveni uscarea şi crăparea călcâielor.

Timpul 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *