Editorial

Ajutați-o pe Moldova 1 să-și îndeplinească obligațiile…

Aceștia au cerut de la conducerea postului o ora de emisie pe săptămână, motivând că nu sunt prezenți pe ecranele televiziunii ce activează din bani publici, banii noștri. Iar în cazul în care televiziune publică nu va veni cu un răspuns până vineri sau va veni cu un răspuns negativ, cele două formațiuni își asumă dreptul să reia protestele duminică. Deci, există doar o cale spre a rezolva conflictul, ca aceste două partide de opoziție să își primească ora cerută.

Partide care, după cum arată sondajele și ultimele alegeri prezidențiale, se bucură de susținerea a aproape jumătate din populația RM, mai mult decât toate partidele aflate la guvernare PD, PSRM și „partenerii”.

Fapt ce ne demonstrează că Moldova 1 nu ar satisface dorința a aproape jumătate din populația țării, oameni ce o simpatizează pe Maia Sandu și Andrei Năstase. Și reiese că, acum, acești oameni, primesc informații care nu reprezintă pentru ei interes.

Nici protestatarii nu fac bine că amenință cu proteste, căci mai avem un amenințător la președinție ce ne tot spune că iaca, iaca aduce oameni din sate, dar nu e despre aceasta acum.

E despre faptul că în urma acestor cerințe, Moldova 1 cere ajutor, ar cică simte o presiune prea mare din partea opoziției de aceea au lansat un apel către 12 ambasade, 10 organizații nonguvernamentale și ONG-uri de media, prin care îşi exprimă dezacordul faţă aceste acțiuni, calificându-le ca tentative de a discredita şi defăima imaginea televiziunii naţionale, spunând că astfel de cerințe reprezintă o mixtiune în politica lor editorială.

O mixtiune de genul ar presupune ca PAS și PPDA să le pună condiții producătorilor de la televiziunea publică în modul de difuzare a acestei ore, adică să își pună regulile proprii în formatul unei posibile intervenții. Să își aducă singuri oamenii ce vor veni pentru a discuta în acea oră, să își facă singuri întrebări la care tot ei să răspundă, să aducă un prezentator străin televiziunii și unul apropiat lor. Uite astfel de cerințe cred eu că ar reprezenta o schimbare în politica editorială a postului Moldova 1. Dar, astfel de cerințe nu sunt, ei pot să fac ce vor din această ora cum vor și să abordeze invitații din partea opoziției conform politicii editoriale după care se conduce.

Cred că în cel mai fericit caz, în vise, opoziția va primi această oră, dar sigur nu prime time. Cât de necesară ar fi să îmi spuneți voi, însă, reieșind din manipularea continuă de la majoritatea posturilor din mass media moldovenească, care favorizează guvernarea se simte nevoia de a egala talgerul. Și dacă nu va fi așa, ne așteaptă o toamnă a protestelor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *