Economie

Ajutor pentru agricultorii moldoveni. România va oferi patru mii de tone de motorină R. Moldova

România va oferi patru mii de tone de motorină Republicii Moldova, pentru a ajuta agricultorii moldoveni să înceapă lucrările de primăvară, a declarat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Bolea a vorbit despre acest lucru, în contextul în care, potrivit lui, sectorul agricol este astăzi pus la grea încercare, inclusiv din cauza blocajului în privința transportului de cereale pe Marea Neagră, transmite Realitatea.md.

„Noi știm că în Ucraina astăzi mai sunt încă în stoc 30 de milioane de tone de cereale, drumurile astea maritime prin Marea Neagră sunt extrem de anevoioase și foarte grele, și sunt extrem de politizate, și noi cunoaștem că acolo-i totul foarte și foarte neclar și în fiecare zi se pot opri”, a declarat ministrul Bolea.

Potrivit acestuia, și de această dată, prima țară care ne întinde o mână de ajutor este România.

„Practic sunt o mulțime de întrebări la care noi nu avem răspuns, dar în aceeași parte, ca să știți, alături de agricultorii din Republica Moldova este, spre exemplu, Guvernul României, care a declarat că va da 4.000 de tone de motorină, urmează să fie o hotărâre de guvern, când va fi luată această hotărâre, noi am fost informați că, de principiu, s-a luat o astfel de decizie”, a menționat ministrul Agriculturii.

Menționăm că și în urmă cu doi ani, Guvernul României a aprobat un pachet de sprijin pentru Republica Moldova. Atunci, autoritățile de la București au acordat cu titlu gratuit 6 000 de tone de motorină, pentru a-i ajuta pe agricultori să înfrunte mai ușor efectele secetei din acel an. Asta în afară de grantul de 100 de milioane de euro, aprobat anul trecut, dar și tonele de bunuri de primă necesitate, produse și echipamente medicale, trimise peste Prut în timpul pandemiei, dar și alte ajutoare necondiționate, pe care le-au primit cetățenii moldoveni din partea poporului român.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *