Actualitate

Al 13-lea Centru multifuncțional a fost inaugurat la Fălești

Acesta va permite prestarea a o mie de servicii publice conform principiului ghișeului unic, pentru peste 78 mii de locuitori din raion.

„Sper ca până în anul 2020 să ajungem în situația, când cetățenii în relația lor cu statul vor avea nevoie doar de buletinul de identitate, restul informațiilor se vor regăsi în registrele de stat. Instituțiile care au nevoie de aceste informații nu au decât să le acceseze”, a spus prim-ministrul, Pavel Filip.

Premierul a înmânat primele două acte eliberate de Centrul multifuncțional Fălești, a vizitat Centrul și a ținut să testeze personal unele proceduri de prestare a serviciilor.

Locuitorii raionului Fălești vor fi deserviți de către 17 operatori și vor avea acces la servicii de înregistrare a bunurilor imobile și a drepturilor asupra acestora, de documentare a populației, stare civilă, înregistrare și licențiere a unităților de drept.

Fluxul de persoane va fi gestionat cu ajutorul rândului electronic.

În total, în țară vor fi deschise 38 de Centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, 35 în raioane și trei – în capitală.

Sursa: Provincial.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *