Externe

Al treilea război mondial se anulează. Blinken s-a întâlnit cu șeful Autorității Palestiniene

Secretarul de stat american Anthony Blinken s-a întâlnit cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, pe fondul tensiunilor dintre coloniștii israelieni și palestinienii din Cisiordania.

Întâlnirea lui Blinken cu Abbas a avut loc duminică la Ramallah – în Cisiordania. Înainte de aceasta, cei doi s-au întâlnit de două ori în Iordania, de la escaladarea situației în Orientul Mijlociu, la 7 octombrie.

Blinken a declarat că a auzit “angajamente clare” în cadrul întâlnirilor de vineri de la Tel Aviv cu privire la dorința autorităților israeliene de a lupta împotriva extremismului în Cisiordania, iar SUA “vor urmări îndeaproape situația pentru a se asigura că prietenii noștri își respectă acest angajament”.

Secretarul de stat a sugerat anterior că, poate, Autoritatea Palestiniană ar putea fi din nou o putere în Fâșia Gaza dacă dominația Hamas va lua sfârșit.

Autoritățile sanitare palestiniene spun că 150 de palestinieni s-au îmbolnăvit în Cisiordania începând cu 7 octombrie – aproape la fel de mulți ca în tot anul 2022.

De asemenea, în cadrul reuniunii de la Tel Aviv, Blinken a declarat că SUA recunosc dreptul deplin al Israelului de a se apăra, dar contează modul în care se realizează acest lucru, iar civilii din Gaza trebuie să fie protejați.

Potrivit presei, SUA se așteaptă ca Israelul să își schimbe tactica de luptă împotriva Hamas în zilele următoare, reducând atacurile aeriene și concentrându-se pe operațiuni tactice la sol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *