Social

Ala Nemerenco a semnat ordinul cu privire la anularea obligativității biletului de trimitere de la medicul de familie

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a semnat și trimis în toate instituțiile medicale ordinul ce stipulează regulile de anulare a obligativității biletului de trimitere de la medicul de familie.

Astfel, conform documentului, pacienții, și medicii trebuie să cunoască următoarele:

  • pacienții asigurați, la indicații medicale, vor putea beneficia de consultații gratuite ale medicilor specialiști de profil de nivel raional și municipal fără bilet de trimitere eliberat de medicul de familie;
  • se menține gratuită consultația medicilor specialiști la trimiterea medicului de familie sau altui medic specialist;
  • internarea în instituții medicale spitalicești de nivel raional și municipal se efectuează la trimiterea medicului de familie, cât și a medicului specialist.

De asemenea, ministrul Sănătății a menționat că conducătorii instituțiilor medicale vor angaja prin cumul sau vor subcontracta în alte instituții medicale serviciile consultative de care nu dispun și vor informa populația unde, când și de cine sunt oferite aceste servicii, scrie Nordnews.

IMPORTANT!

Ala Nemerenco a reiterat că se interzice categoric perceperea plăților de la persoanele asigurate ca serviciu contra plată pentru orice consultație sau investigație prevăzută în Programul unic de AOAM, inclusiv la prezentarea directă la medicul specialist, în instituția medicală care deservește teritoriul în care persoana este înregistrată la medicul de familie.

„De astăzi înainte sunt anulate variantele de tipul ”dacă nu doriți să așteptați, plătiți și vă luăm acum” sau “nu aveți bilet de trimitere? plătiți!”. Instituția medicală în care sunteți înregistrați la un medic de familie nu are dreptul să vă perceapă nicio plată, dacă dețineți poliță de asigurare. Aceeași pentru locuitorii întregului raion când merg la specialiștii de profil din secția consultativă din centrul raional”, a subliniat ministrul Sănătății.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ce satanisti mizerabili! Guvernul si politica ucraineana e plina de homosexuali retardati si psihopati! Daca cadeau de acord cu Putin pt petroli din Donbas cu siguranta nu ar fi murit sute de mii de oameni! Ucraina are o politica corupta, plina de homosexuali care incalca drepturile omului! Sa vorbesti in limba neamului tau este dreptul tau ca om si nici un psihopat oricat de prost ar fi nu are cum sa te jefuiasca! Nu au ce cauta nici in U.E. si nici in NATO. Incalca drepturile minoritatilor intr-o zona in care lumea asa este de mii de ani. Luptati frumosilor pt libertate nu pt retardisme!

    1. iar rusia are o politica super..vede peste tot homosexuali si nazisti, iar daca zici ceva impotriva guvernului, esti impuscat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *