CSI / RusiaInternațional

ALARMĂ! Belarusul desfășoară forțe militre împreună cu Rusia. Lukașenko: Am fost avertizat că Ucraina pregătește un atac asupra Minskului

Aliatul cel mai important al lui Putin, Aleksandr Lukașenko a declarat că Belarus și Rusia vor desfășura o forță militară comună ca răspuns la ceea ce el a numit o agravare a tensiunilor la granițele vestice ale țării, a informat luni, 10 octombrie, agenția de știri de stat Belta, citată de Reuters.

Dictatorul belarus a declarat că cele două țări vor desfășura un grup militar regional și că au început să reunească forțele în urmă cu două zile, aparent după explozia de pe podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia.

Lukașenko spune că Ucraina pregătește un atac asupra Belarusului și de aceea Minskul va desfășura forțe belaruso-ruse fără a preciza locul exact, potrivit AFP.

De asemenea, Lukașenko a declarat că a fost avertizat duminică în legătură cu o posibilă lovitură asupra Belarusului de pe teritoriul Ucrainei, scrie și agenția rusă de presă TASS.

„Stăpânii lor îi împing să declanșeze un război împotriva Belarusului pentru a ne atrage și pe noi în el. Să se ocupe de Rusia și de Belarus în același timp”, a declarat el, potrivit presei rusești de stat.

Armata rusă a folosit Belarusul ca punct de pregătire pentru războiul din 24 februarie a Ucrainei, trimițând trupe și echipamente în nordul Ucrainei de la baze din Belarus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *