Actualitate

Alarmă! În raionul Telenești s-a depistat un caz de gripă aviară

Un caz de gripă aviară a fost confirmat în satul Hirișeni, raionul Telenești, după ce au fost recolatate probe de la păsări domestice dintr-o gospodărie din localitate. Potrivit ANSA, în acest context, pe 13 noiembrie, Comisia antiepizootică excepțională a raionului Telenești s-a întrunit de urgență pentru a aprobat un plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar, scrie Publika.

De asemenea, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a demarat procedurile de notificare a structurilor abilitate de la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății Animalelor, precum și a altor parteneri externi, despre apariția focarului de gripă aviară pe teritoriul Republicii Moldova.

”Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori a Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor Călărași (cu raza de acoperire și a raionului Telenești), în colaborare cu alte instituții competente ale statului”, menționează reprezentanții ANSA.

Menționăm că în acest an, în Republica Moldova au mai fost înregistrate trei focare de gripă aviară, în raionul Ungheni, localitatea Rezina și raionul Fălești, localitatea Albinețul Vechi. Toate trei focare au fost eradicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *