Social

ALARMANT. Cazurile de COVID-19 la Bălți, în creștere: „Sunt internați 29 de pacienți, dintre care 9 sunt copii”

Situație alarmantă în municipiul Bălți. Doar în ultima săptămână au fost înregistrate 35 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 11 în rândul copiilor. La spitalul din Bălți, în prezent sunt internate 29 de persoane cu coronavirus.

Prin urmare, specialiștii îndeamnă populația să se protejeze, mai ales că tulpina Omicron nu a dispărut din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Tvn.md. 

„Vara am avut o îmbunătățire a situației, în luna august au fost înregistrate doar 13 cazuri. Prima săptămână din luna septembrie ne pune deja pe gânduri, pentru că au fost înregistrate 25 de cazuri, în a doua săptămână – 35 de cazuri. Măsurile au rămas aceleași, distanța socială, igiena mâinilor, igiena respirației, atunci când tușești sau strănuți trebuie să acoperi gura cu o basma, șervețel, ca să nu răspândim”, spune Elena Tureac, șef adjunct al CSP Bălți.

„Comparativ cu săptămână precedentă se atestă o creștere a cazurilor noi de COVID-19. Astfel, la Spitalul Clinic Bălți sunt internați 29 de pacienți, dintre care nouă sunt copii. Totodată vrem să menționăm că șase adulți sunt la terapie intensivă”, susține Andreea Galici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Bălți.

Oamenii spun că sunt mai atenți atunci când simt simptome ale răcelii, iar pentru a se proteja de virus ei se spală mai des pe mâini.

Persoanele infectate cu virusul COVID-19 sunt spitalizate în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Bălți, unde sunt 60 de paturi pentru acești pacienți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *