Social

ALARMANT! Concentraţiile de poluanţi au depăşit normele la Chişinău şi Bălţi

În ultimele 24 de ore, factorii meteorologici au contribuit la acumularea poluanților în aer îndeosebi în orele de seară și ale dimineții, cauza principală fiind atenuarea vântului și prezența stratului de reținere. Concentraţia maximă a depăşit norma sanitară în municipiul Chișinău pentru suspensii solide – de 1,4 ori, dioxid de azot – de 1,1-1,4 ori, fenol de 1,1-1,9 ori, iar în municipiul Bălți, pentru dioxid de azot de 1,1 ori, transmite Nordnews.

Potrivit Agenţiei de Mediu, concentrația maximă admisibilă pentru media zilnică a fost depășită la Chișinău pentru dioxid de azot de 1,9 ori, aldehidă formică de 1,9 ori, iar la Bălţi – pentru suspensii solide de 1,2 ori, dioxid de azot de 1,6 ori, aldehidă formică de 1,3 ori.

„La staţia automată de tip trafic amplasată în intersecţia str. Mihai Viteazul cu bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, mun. Chişinău, în intervalul 15-16 mai, valorile înregistrate ale poluanților particule în suspensii (PM10), dioxid de sulf, ozon, monoxid de carbon, dioxid de azot, s-au încadrat în limitele admisibile”, conform sursei citate.

În intervalul 16-17 mai, influența sectorului cald, atenuarea vântului și formarea inversiunii termice de la sol în orele nocturne și ale dimineții vor contribui la acumularea poluanților în aer, precizează Agenţia de Mediu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *