Social

ALARMANT! Încă un deces provocat de gripă. Victima s-a dovedit a fi o femeie de 44 de ani

A fost înregistrat încă un caz de deces provocat de gripă. Victima s-a dovedit a fi o femeie de 44 de ani, din stânga Nistrului.

Potrivit presei locale, ea s-a adresat la medic tardiv, când au început complicațiile. Epidemiologii spun că virusul a fost identificat după deces, transmite Realitatea.md.

Plămânii au fost afectați în proporție de 65%, iar pacienta a fost conectat la un ventilator. După câteva zile de tratament la spitalul din Slobozia, femeia s-a stins din viață.

Vă amintim că Ministerul Sănătății anunța că în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, primul în sezonul 2022-2023.

Potrivit responsabililor, cazul a fost înregistrat în perioada 2-8 ianuarie.

Persoana care a decedat din cauza gripei s-a dovedit a fi un tânăr de 22 de ani.

„Un tânăr, care s-a adresat foarte tardiv, la momentul adresării și spitalizării imediat a fost transferat în secția de terapie intensivă și intubat. Aceasta este rezultatul unei adresări tardive, la a cincea zi de boală, probabil era caz mai complicat cu pneumonie. Rugăm cetățenii Republicii Moldova să mențină comportament cu grad înalt de protecție”, a declarat Ala Nemerenco.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *