Social

ALARMANT! Nivelul de poluare a aerului în raza Portului Giurgiulești depășește limita normei sanitare de până la 3,3 ori

Potrivit Agenției de Mediu, joi, 19 ianuarie, reprezentanții Laboratorului de Referință de Mediu s-au deplasat din nou la fața locului pentru a efectua măsurători de calitate a aerului, ca urmare a incendiului izbucnit pe 16 ianuarie, la un rezervor de păstrare a cerealelor al companiei „Danube Oil Company”, aflat în raza portului Giurgiulești.

„Urmare a situației de urgență create de izbucnirea acestui incendiu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, din România, a pus la dispoziția specialiștilor de mediu din Republica Moldova, un laborator mobil dotat cu echipamente specializate în determinarea unei serii vaste de substanțe poluante în aerul atmosferic.

Astfel, Laboratorul de Referință de Mediu al Agenției de Mediu, în comun cu laboratorul mobil din România au prelevat probe de aer în diferite locații de la locul incidentului și pentru diferite condiții meteorologice (direcția vântului, viteza vântului, timp de noapte, timp de zi etc.). În urma evaluării datelor în condiții de laborator, Agenția de Mediu informează că nivelul de poluare a aerului se menține sporit privind conținutul de fenol, care s-a atestat în limitele de la 1,2 până la 3,3 ori depășire a normei sanitare”, se menționează în comunicatul emis de Agenție.

Având în vedere, că urmările incendiului pot avea impact negativ asupra sănătății populației din regiune, laboratorul mobil din România, a fost transferat în zona rezidențială a localității Giurgiulești, pentru a monitoriza timp de 24 ore calitatea aerului.

Vă amintim că la la 16 ianuarie, pompierii din sudul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui, la portul Giurgiulești.

Astfel, potrivit primelor informații din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei.

Ulterior, la fața locului au intervenit 6 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați.

La 18 ianuarie, în zona portului Internațional Liber Giurgiulești se menține nivelul sporit de poluare a aerului pentru conținutul de fenol, care a depășit norma sanitară de la 1,5 pâna la 2,0 ori, arată datele Agenției de Mediu.

Specialiștii de la Laboratorul de Referință de Mediu al Agenției de Mediu au prelevat datele de la distanțe diferite de la locul incendiul izbucnit la un rezervor de păstrare a cerealelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. MAi, dar prosteala e maxima la voi ! Auzi la ei…. “portului Internațional Liber Giurgiulești” ! Ahahahahhaha, Mai , prostilor, posrtul vostru trebuia sa fie la Cetatea Alba, ca acolo v-a lasta granita Stefan cel Mare, nu la Giurgiulesi, prostilor care sunteti PROSTI, cu P mareeee !

    1. Nu sunt pro… Sau mai exact nu sunt numai pro…, îi caracterizează mai multe cuvinte ce încep cu pro:
      – profitori
      – proruși
      – propagandă
      – prostie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *