Actualitate

ALARMANT: Noi dovezi ale SERVICIILOR SPECIALE RUSEȘTI CARE AU VENIT în R. Moldova pentru a SUSȚINE SEPARATISMUL GĂGĂUZ

Este un nou "incident" ce destabilizează R. Moldova în ultima perioadă, exact în perioada când oficialii moldoveni au parafat acordul de Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și urmează să-l semneze în perioada următoare.

Chiar de la începutul anului 2014, în baza unui plan bine chibzuit, Moscova nu a ezitat să-și mobilizeze forțele pentru a denigra politica pro-europeană a Republicii Moldova. Cu lux de amănunte persoanele finanțate de Kremlin am putut să-i ”admirăm” în așa numita campanie pentru susținerea plebescitului ilegal din găgăuzia.

Să-i luăm la rând:

1. "Bașkanul" rusificat Formuzal a primit misiunea de a susțune și organiza refernedumul.

2. Igor Dodon – a înregistrat zeci de observatori la Comisia Electoral din Comrat, iar mai mulţi membri de partid, alături de deputaţii PSRM în ziua referndumului s-au aflat la Comrat.


Fostul comunist Dodon alături de un DEPUTAT din F. Rusă, Roman Hudiakov în Găgăuzia susținând "referendumul".


Dodon a fost vice-ministrul al Economiei în perioadă lui Voronin, acesta este suspecta că a secătuit bugetul cu R. Moldova cu MILIOANE DE LEI


Susține în public Uniunea Vamală, deși R. Moldova este IMPLICATĂ la nivel NAȚIONAL într-un proces de armonizare a legislației pentru a putea semna Acordul de Asociere și Tratatului de Liber-Schimb.

3. Evgheni Sevciuk, așa-numitul "președinte" al rmn, şi-a mobilizat organizaţile extremiste şi cazacii pentru propagarea referendumului in UTAG.

4. Ambasada rusă de la Chişinău – cu toţi „eroii” de mai sus a avut întrevederi separate şi i-au instructat la acţiuni concrete de susţinere a Uniunii Euroasiatice.

5. Multipli deputaţi şi jurnalişti ruşi trimişi în regiunea dată pentru a internaţionaliza subiectul. Toţi finanţaţi din greu din caznaua Rusiei.

6. Presa a publicat informații despre o serie de oameni de afaceri controversați din Federația Rusă cu origini din Moldova care au susținut financiar și politic grupările separatiste ale "Bașkanului" Formuzal.

SERVICIILE SECRETE RUSE SE IMPLICĂ DESCHIS ÎN GĂGĂUZIA

Incredibil, dar adevarat Rusia şi-a desantat îm UTAG grupuri de agenţi ai serviciilor secrete ruseşti, unul dintre acestea a fost reintors chiar
de la vama Palanca la 31 ianuarie 2014. Echipa era condusă de Kim Koshev născut 1934 , ofiţer in rezerva Serviciului de Informaţii Externe a Federaţiei Ruse, posesorul legitimației nr. 2321, vezi foto 1, 2. În pline acțiuni de organizare a referendumului gagauzesc, în raionul Taraclia la 1 februarie 2014 a fost surprins colonelul cazacilor din Federația Rusă, Cuiuzuclu Vasilii Petrovici născut 1960, posesorul legitimației nr. 063150 cu inscripția ”Казачество россии”, ”заместитель генерала округа”, vezi foto mai jos:

În această situaţie, Chişinăul ar trebui urgent să bată alarma şi să se gândească dacă mai are nevoie de asemenea relaţii cu Rusia.

TIMPUL.MD după fotografii și informații recepționate de la cititori

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *