Social

ALARMANT! Numărul cazurilor de infecții respiratorii și gripă – în creștere. Gîlca: „Considerăm că suntem în alertă epidemiologică, cel puțin”

Situația epidemiologică cu privire la numărul de cazuri de infecții respiratorii este îngrijorătoare, numărul persoanelor bolnave de gripă este în creștere, iar municipiul Chișinău se află în alertă epidemiologică, susține șeful Direcției generale asistență medicală și socială din cadrul primăriei Chișinău, Boris Gîlca.

„Avem în continuare aglomerații mari în spitalele pentru copii, la internări. Cele mai afectate grupe de vârstă sunt 0-14 ani. Săptămâna trecută au fost înregistrate 163 de cazuri de gripă în municipiul Chișinău, dintre care 97 cazuri la copii. La adulți, la fel, secțiile de terapie, pneumologie sunt arhipline”, a declarat el, scrie Replicamedia.md.

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială din cadrul primăriei Chișinău consideră că municipiul Chișinău se află în alertă epidemiologică.

„Considerăm că suntem în alertă epidemiologică, cel puțin, dacă nu în epidemie de gripă pe care Ministerul Sănătății nu a declarat-o. Sunt mobilizate atât spitalele, cât și asociațiile medicale, Centrele Medicilor de Familie. Situația este complicată, dar vom face față”, a menționat acesta.

De asemenea, potrivit lui Gîlca, cetățenii s-au mobilizat, au devenit mai responsabili, iar 99,3% din numărul de doze de vaccinuri antigripale recepționate au fost deja administrate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *