ExterneRăzboi

ALARMANT! Numărul rușilor aflați pe teritoriul Belarusului, apropriere de frontiera cu Ucraina, în creștere

Numărul soldaţilor ruşi aflaţi pe teritoriul Belarusului, în apropiere de frontiera cu Ucraina, este în creştere, a declarat, luni, pentru AGERPRES, primarul oraşului ucrainean Jitomir, Serghei Suhomlin.

Potrivit lui, autorităţile belaruse au pus la dispoziţia armatei din Rusia un aerodrom în vecinătatea graniţei cu Ucraina, de unde, recent, au decolat mai multe avioane care au lansat 24 de bombe într-o zonă din imediata apropiere a oraşului Jitomir.

Suhomlin susţine că, pe fondul mişcărilor de trupe din Belarus, nivelul de ameninţare dinspre Nordul ţării este, la rândul său, în creştere.

„Se aduc forţe militare suplimentare şi pe teritoriul Belarusului. A fost pus la dispoziţie un aerodrom pentru armata rusă, unde au aterizat din nou avioane militare ruseşti MIG şi SU, avioanele de atac. Deci trebuie să luăm în calcul că un eventual atac din partea Belarus este posibil. Cu ajutorul comunităţii locale ridicăm posturi de apărare la graniţa cu Belarus şi facem tot posibilul ca, în cazul în care va îndrăzni să facă acest pas, să îl coste foarte scump. Înţelegem că societatea belarusă nu susţine intrarea în război a ţării, 80% din populaţie este contra acestui război, şi, chiar dacă Lukaşenko va îndrăzni să ne atace, o eventuală înfrângere a armatei sale poate duce şi la schimbarea regimului. Va fi ultimul lucru pe care îl va face”, a afirmat primarul din Jitomir.

Localitatea Jitomir, care a avut pierderi însemnate de la începutul războiului, are o populaţie de aproximativ 250.000 de locuitori, iar regiunea Jitomir, care se învecinează cu Belarus, numără peste 1,2 milioane de oameni.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.