CSI / Rusia

Alcoolul i-a întunecat mințile! Un rus beat a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Lenin din mausoleul din Moscova

Un bărbat din Moscova a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, liderul bolșevic care a condus Revoluția din octombrie și a instituit dominația comuniștilor în Rusia. Rusul era beat, iar medicii l-au diagnosticat cu „o tulburare mintală cauzată de alcoolism”.

Agenția rusească TASS scrie că bărbatul era „extrem de beat” și că a fost luat în custodia poliției după ce a intrat ilegal în mausoleul lui Lenin din Piața Roșie din Moscova, a declarat Denis Simonov, șeful departamentului de comunicații al gărzii federale ruse.

Luni dimineața, bărbatul a escaladat, barierele din faţa mausoleului aflat în Piaţa Roşie din Moscova şi a încercat să pătrundă apoi în acea clădire puternic păzită, situată din afara zidurilor Kremlinului. Ulterior, acesta a fost arestat la intrare.

Mausoleul teoreticianului comunist, care a murit în 1924, a fost considerat un important obiectiv turistic în perioada sovietică, când milioane de oameni au vizitat memorialul. Trupul lui Lenin a fost îmbălsămat și expus vizitatorilor imediat după moartea acestuia. Cadavrul este, în mod periodic, reîmbălsămat de autoritățile Moscovei.

După prăbuşirea Uniunii Sovietice, au existat mai multe proiecte pentru ca Lenin să fie înhumat într-un mormânt obişnuit, dar acele planuri nu au fost niciodată realizate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Eu am vrut sa ma pun in locul lui Lenin in speranta ca o sa pacalesc komsomolistele venite in vizita ca sa ma pupe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *