Unirea

Alecu Reniță face un apel către tineri să formeze generația Unirii: „Nu aşteptați să vă facă dreptate mancurţii, trădătorii şi duşmanii!”

Alecu Reniță, deputat în primul Parlament de la Chișinău, a venit cu un apel către tinerii din Republica Moldova, îndemnându-i să formeze Generația Unirii și să lupte pentru reîntregirea neamului românesc.

Potrivit fostului parlamentar de la Chișinău, Unirea pornește din suflet, din convingere, din voința colectivă de a face dreptate Basarabiei noastre natale.

„Frații din dreapta Prutului ne aşteaptă Acasă din august 1944, dar decizia finală rămâne după noi, cei din actuala R. Moldova. Iar aici, cuvântul decisiv ar trebui să-l aibă generaţiile tinere, fiindcă e nedrept să ai suficientă libertate în alegere şi să aştepţi ca Moscova să-ţi hotărască soarta sau să vină alţii să-ţi facă Unirea. Generațiile noastre au participat conştient şi au contribuit enorm, împreună cu popoarele asuprite, la prăbuşirea Uniunii Sovietice. În condiţii de teroare, de ameninţări neîntrerupte din partea Moscovei, am adus acasă Limba Română, Alfabetul Latin, Tricolorul românesc, Imnul „Deşteaptă-te, române!”, iar pentru a ne rupe juridic de la „imperiul răului” am votat Declaraţia de Independenţă, ca un ultim pas înainte de Unire. Însă Rusia şovină şi imperială a declanşat războiul împotriva noastră în anul 1992, ca să nu ducem până la capăt cea mai frumoasă operă a Mişcării de Eliberare Naţională şi Renaştere Românească – Unirea. Rusia agresoare a oprit cu tancurile Reîntregirea Neamului Românesc în 1992, încetinind procesul unificării poporului român, însă neputând să-l curme definitiv”, a remarcat el.

În acest sens, Alecu Reniță a îndemnat tinerii să formeze Generația Unirii și să-și reîntregească Țara.

„Îndemnul meu către cei tineri este să vă înnobilaţi viaţa cu Idealul Unirii, ideal pentru care au luptat buneii şi părinţii voştri. Este vital să luptaţi pentru viitorul vostru, să vă mobilizaţi exemplar şi să formaţi Generaţia Unirii. Singura şansă să aveţi viitor este doar în cadrul României reîntregite şi Europei unite! Timpul este foarte favorabil să puneţi capăt agoniei de peste un sfert de veac şi să deveniţi stăpâni în Ţara voastră adevărată – ROMÂNIA. Nu aşteptați să vă facă dreptate mancurţii, trădătorii şi duşmanii! Nu aşteptaţi milă şi pomene de la Kremlin sau Berlin! Învăţaţi-vă să luptaţi pentru o cauză nobilă! Nu lăsaţi Unirea pentru o altă generație! Istoria e de partea voastră! Reîntregiţi-vă Ţara! România-Mamă vă aşteaptă!”, a punctat deputatul în primul Parlament de la Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Am observat că în general, discursul celor care vorbesc despre Unire e centrat pe București și aproape deloc pe Chișinău. Chișinău practic nu are un cuvânt de spus, vezi asta și la unioniștii din Moldova. Au impresia că dacă București ar vrea să se unească, s-ar întâmpla, pentru că doar vorba de acolo contează. Dar aici nu e vorba doar de ce vor românii din România, trebuie să cadă de acord și cei din Moldova, că doar nu o să te duci cu tancul la Chișinău ca să anexezi țara. Naționaliștii români ignoră partea asta a problemei, știind că, până nu demult, majoritatea populației din Moldova nu era neapărat în favoarea unirii.

  2. Vorbe frumoase, dar vorbe. Nu vreau sa judec tineretul basarabean, situatia fiind si aici complexa. Cert e ca si eu in locul lor as da un picior la toate si mi-as cauta drumul singur. Fiindca cu cine sa vorbesti? Atata timp cat nu au murit fosilele sovietoide, de cele mai multe ori chiar din propria familie, carora le curg balele dupa timpurile de aur ale CCCP, si atata timp cat pana si conducerea se uita cu un ochi spre vest si unul spre est, iti pierzi orice speranta. Ce pot face tinerii in orice caz este sa refuze a mai vorbi limba rusa, sa refuze a mai raspunde in limba rusa cand sunt contactati astfel prin magazine si institutii, sa inceteze a mai trimite ajutoare din strainatate celor de acasa, daca acestia raman pe pozitia rusofila.

    1. Eu ca basarabean, înțeleg ce spui! Pe ai mei (familia) am reușit să-i trezesc, dar unele neamuri țin cu roșu (comuniștii, socialiștii). Oricât te-ai rupe, la unii nu ai ce le face! Și suntem discriminați la noi acasă, mulți ruși au funcții publice, ei nu cunosc româna. Eu nu cunosc și nici nu am dorință să învăț rusa, de multe ori nu pot beneficia de servicii publice din cauza rușilor! Tâmpiții de angajatori cer să cunoști limba rusă dacă vrei să te angajezi! Asta mă scoate din sărite!

      1. Dar atata timp cat mai exista oameni ca tine, inseamna ca poporul lui Voda Stefan inca nu a fost exterminat de tot 🙂 In numele tuturor romanilor iti multumesc pentru atitudine.

  3. Timpule,de ce tot timpul îmi respingi postările?De ce atâta cenzură pe acest site?Pretinzi că militezi unirea cu România dar cenzurezi la greu mai ceva ca in Rusia sau China toate parerile cititorilir români care,păreri nu conțin nimic denigrator la adresa voastră moldavanilor sau ideilor voastre bune,rele sau inexistente.Sunteți mai ceva ca dictatorii din Korea de Nord cu cenzura voastră RUȘINE!!!!

  4. Bănuiesc că nu ești singurul care simți și gâdești așa. Găsiți-vă între voi cei ce (mai) gândiți și simțiți românește în RM și ușor, ușor puteți deveni curentul majoritar. Voi, românii moldoveni, sunteți stăpânii de drept ai acelor meleaguri. Luați-vă stăpânirea înapoi! Arătați că sunteți demni, curajoși și determinați să reușiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *