Tendințe

Alege draperia potrivită pentru casa ta

După cum bine ştii, draperiile sunt realizate din materiale mai grele decât cele ale perdelelor obişnuite. Impactul vizual este determinat de modul în care textura şi culorile draperiei ies în evidenţă şi pun în valoare şi restul elementelor funcţionale sau de decor.

Lungimea draperiei transmite un mesaj uşor de citit şi de apreciat. O draperie înaltă cât camera denotă eleganţă şi rafinament şi creează senzaţia unei încăperi mult mai înalte. Un cadru romantic poate fi realizat cu draperii care depăşesc lungimea peretelui şi se continuă pe podea.

Draperiile de lungimea ferestrei sau care se continuă până sub pervaz sunt potrivite pentru bucătăriile care îşi depăşesc condiţia strict utilitară şi care vor să arate bine.

Prinderea spune şi ea o poveste. Dacă alegi o galerie tradiţională, prinderea se va realiza cu ajutorul inelelor cu cleşte sau a inelelor cu agrafă agăţate de rejansă (o panglică neextensibilă din bumbac, cu o ţesătură deosebită, folosită pentru a conferi un plus de rigiditate materialului draperiei).

Pentru galeriile „tip bară”, din lemn sau metal, există două tipuri de prindere: cu ajutorul unor inele gen capsă; cu bride – fâşii decupate din acelaşi material, care sunt cusute apoi de draperie sub forma unor bretele de diferite lungimi şi lăţimi.
Nu uita de accesorii – şnururi, cleme din lemn sau metal, capse, chiar şi ciucuri.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *