Frumusețe

Alegem plantele după tipul de personalitate

De exemplu, pentru persoanele melancolice şi flegmatice cele mai adecvate sunt plantele cu flori viu colorate – portocaliu, roşu sau galben. Celor colerici şi sangvinici se recomandă să aibă în casă flori în nuanţe de violet, albastru şi alb sau verde delicat. Aceste plante cum ar fi violetele, crizantemele, trandafirii, calmează şi echilibrează sistemul nervos central.

Plantele precum dieffenbachia, filodendronul, cyperusul (denumire uzuală: ciperus) înmoaie aerul, astfel facilitând respiraţia. Aceste plante sunt cel mai bine păstrate în bucătărie.

Iată şi alte calităţi ale plantelor:

Ficusul contribuie la stabilirea şi menţinerea unei atmosfere pozitive în casă, reduce agresivitatea şi anxietatea, asigură armonia în relaţiile dintre membrii familiei. Această plantă creşte cel mai bine într-o odaie bine iluminată. Îi place să fie udată cu regularitate, iar frunzele necesită pulverizare frecventă. Acest copac se întâlneşte în mai mult de 800 de specii, unul dintre cele mai cunoscute fiind ficus elastica.

Muşcatele sunt capabile să producă o substanţă care fereşte organismul de tumori maligne. Această plantă, cu o energie puternică, e bogată în uleiuri esenţiale, care împiedică dezvoltarea bolilor şi îmbunătăţesc metabolismul. În natură, există mai mult de 250 de specii de muşcate.

Orhideele sunt plante destul de capricioase care necesită o întreţinere atentă şi o îngrijire maximă. Dimineaţa şi noaptea ele absorb energia voastră. Nu se recomandă să păstraţi în casă orhidee în cazul în care aveţi nervii slabi şi lipsă de încredere în forţele proprii. O asemenea plantă nu va face decât să agraveze starea sănătăţii dumneavoastră.

Ferigile sunt absolut necesare prin faptul că absorb energia negativă din casă. Iar în cazul în care sunt situate lângă televizor reduc influenţa negativă a radiaţiei, care vine de la el. Altfel zis, ferigile absorb radiaţiile negative. Aceste plante iubesc umbra, solul umed şi pulverizările frecvente.


Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *