Actualitate

Alegerea președintelui 2016: Până la ora 19.00 au votat peste 47% din alegători

Municipiul Chişinău este circumscripţia cu cea mai mare prezenţă la vot – peste 51% din alegători, iar cea mai redusă prezenţă se atestă în UTA Găgăuzia – 38%, scrie IPN.

Membrul CEC, Maxim Lebedinschi, a menţionat că, din informaţiile care parvin din partea autorităţilor publice centrale şi alte instituţii, se constată că nu au fost depistate incidente sau încălcări care ar prejudicia scrutinul electoral. Totuşi, acţiuni de agitaţie electorală în preajma secţiilor de votare au fost semnalate. Maxim Lebedinschi s-a referit la situaţia din oraşul Orhei, unde mai mulţi cetăţeni au îndemnat alegătorii să nu meargă la vot. Pe acest caz mai multe persoane au fost trase la răspundere contravenţională de către organele de poliţie.

CEC a înregistrat şi alte încălcări, pe care le-a calificat ca fiind minore, printre care lipsa energiei electrice la unele secţii de votare, prezenţa panourilor şi afişajelor electorale în apropierea secţiilor de votare şi deficienţe de conectare la Registrul de stat al alegătorului.

Până la ora 19.00, la secţiile de votare deschise peste hotarele ţării au votat peste 54 de mii de oameni. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *