Internațional

ALEGERI în Marea Britanie: Partidul Conservator, avans minim în faţa laburiştilor. Rezultatele parţiale arată că partidul Theresei May va pierde majoritatea parlamentară

Rezultatele parţiale indică că Partidul Conservator (centru-dreapta) a obţinut 41,2% din voturi, în timp ce laburiştii au adunat 40,8%. Partidul Liberal-Democrat (centru), condus de Tim Farron a obţinut 6,9%, potrivit BBC News online.

În ceea ce priveşte distribuirea locurilor, rezultatele parţiale după contabilizarea a 546 din totalul de 650 de circumscripţii electorale arată că Partidul Conservator a obţinut 250 de locuri în Camera Comunelor, în timp ce Partidul Laburist (centru-stânga), condus de Jeremy Corbyn, a luat 232 de locuri. Aceste date sugerează că formaţiunea premierului Theresa May se va situa sub majoritatea de 326 de locuri necesară pentru formarea guvernului. În actuala legislatură, conservatorii aveau 331 de locuri.

Partidul Naţional Scoţian (centru-stânga, proeuropean), al premierului Scoţiei, Nicola Sturgeon, a obţinut 33 de locuri, iar Partidul Liberal-Democrat (centru), condus de Tim Farron, are 10 locuri. Formaţiunea naţionalistă eurosceptică Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP) nu a obţinut niciun loc până la această oră.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *