Actualitate

(ALEGERI LOCALE 2015) Alegătorii din satul Cocieri aduși la secția de vot cu ambulanța (FOTO). Secția de vot din satul Topal a fost DISTRUSĂ

Potrivit sursei, în total au fost înregistrate 14 cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de vot.

O secție de vot din satul Topal, raionul Cimișlia, a fost închisă la ora 19.00 din cauza violențelor. Potrivit Gazetei de Sud, ziar local de la Cimișlia, mai mulți săteni au intrat în secția de votare și au devastat-o. Aceștia s-au răzbunat pe un candidat la funcția de primar pe care îl bănuiesc că a adus oameni străini să-l voteze.

La incident a participat un grup de 20 de tineri. Secţia a fost închisă de mai bine de o oră, iar poliţia investighează cauzele.Comisia Electorală Centrală nu a comentat deocamdată acest caz. Există riscul ca alegerile din localitate să fie anulate.

Andrei Tomescu, președintele Circumscripției Cimișlia: Cei care au organizat sunt un grup de locuitori ai satului. Nu știm din partea cărui partid sunt. Am încercat să identificăm care a fost cauza. Ei au spus că au început bătaia din cauza că în secție votează persoane din alte localități care au fost aduse cu autobuzul.

Poliția este la fața locului, documentează cazul.

Secția de votare este închisă. Membrii secției de votare au strâns toate buletinele deteriorate, vor face un act de constatare, iar alegerile vor fi considerate nule.

Observatorii „Promo-Lex” au notat patru cazuri de cumpărare a alegătorilor. La Cotul Morii, raionul Hâncești, un candidat oferea câte 50 de lei și băuturi spirtoase alegătorilor, la Plopi-Știubei, raionul Căușeni, un candidat împărțea oamenilor sacoșe de culoare neagră cu produse alimentare, la o secție de votare din UTA Găgăuzia se ofereau bani etc.

Totodată, într-un sat din raionul Soroca a fost înregistrat un caz când unui grup de persoane cu viză de reședință la Chișinău i s-a permis să voteze în localitatea respectivă: Cazul este investigat.

sursa: ziarulnational.md/publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *