Politică

Alegeri locale: CEC a acreditat peste 300 de observatori din partea OSCE și 295 ai Asociației „Promo-LEX”

Peste 300 de observatori au fost acreditați astăzi, pentru monitorizarea alegerilor locale care vor avea loc în această toamnă. Asemenea hotărâri au fost aprobate în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Astfel, din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) au fost acreditate 28 de persoane, drept observatori internaționali.  Alte 295 de persoane au fost acreditate în calitate de observatori naționali, din partea Asociației obștești „Promo-LEX”, transmite Deschide.md.

De asemenea, CEC a confirmat persoanele responsabile de finanțe (trezorieri) din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidului Politic „Mișcarea Respect Moldova”, Partidului Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” și din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale generale.

Comisia a aprobat și unele modificări în componența nominală a consiliilor electorale de circumscripție electorală raională Căușeni, Ialoveni, Orhei, Rîșcani și Strășeni.

Alte hotărâri se referă la ridicarea și atribuirea mandatelor de consilier în unele consilii locale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *