Actualitate

Alegerile locale de astăzi sunt monitorizate de peste 1400 de observatori

Peste 700 dintre ei sînt acreditați de Comisia Electorala Centrală, iar ceilalți de catre Consiliul Electoral de Circumscripție. Acestia vor supraveghea mersul scrutinelor din cele 7 localitati din țară, dar și numărarea voturilor.

De menționat că observatorii internaționali au fost înaintați de către ambasade, cum ar fi cea a Turciei, Austriei, Germaniei și a Statelor Unite. Iar din cei 687 de observatori naționali, 375 sînt reprezentanții organizației neguvernamentale Promo-LEX. Totodată, Consiliul Electoral de Circumscripitie a acrediat alți peste 668 de observatori. Aceștia au acces la toate informațiile cu caracter electoral, listele electorale ori procesele-verbale.

Observatorii acreditați pot monitoriza și numărarea voturilor, dar au și dreptul să filmeze ori să fotografieze procesul electoral și să depună sesizări, în cazul în care au depistat nereguli. Totodată, regulamentul spune că observatorii nu au voie să se implice în niciun fel în cadrul scrutinului și să poarte simboluri ale unor candidați. În caz contrar, aceștia vor fi lipsiți de acreditare.

Sursa: Noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *