Timpul Local

Alegerile locale, motiv de bătaie şi la Briceni

Alexandru Ene ne-a sunat la redacţie din spital. Originar din Pererâta, Briceni, bărbatul este membru al PLDM, iar în ziua alegerilor s-a deplasat acasă la rudele unui tânăr care se află în grija lui, pentru a lua buletinul de identitate al acestuia, ca să poată merge la vot. El spune că avea şi recipisă cu drept de a ridica documentele respective… La Pererâta, însă, susţine Alexandru, a întâlnit rezistenţă din partea soţului şi a fiului candidatei la primărie din partea PCRM, Victoria Migălcean. Ene spune că cei doi l-au bătut până a căzut fără cunoştinţă. În urma loviturilor aplicate, el a fost transportat în Secţia de chirurgie în Spitalul din Lipcani. El mai spune că agresorii, tatăl şi fiu, l-au filmat cu telefonul mobil şi au făcut haz pe seama lui chiar în momentul când acesta solicita ajutor. De cealaltă parte, comunista Victoria Migalcean susţine că soţul şi fiul său nici nu s-au atins de Alexandru Ene şi că acesta, de fapt, fiind în stare de ebrietate, s-a luat la încăierare cu altcineva din sat. Mai mult, potrivit ei, Ene a încercat să facă „un PR negru” chiar de ziua alegerilor, motiv din care reprezentanta PCRM e hotărâtă să-l dea pe Ene în judecată.

Medicul-şef al Secţiei de chirurgie de la Spitalul din Lipcani, Gheorghe Zegrea, spune că starea lui Alexandru este stabilă acum, dar confirmă că la internare medicii i-au depistat o comoţie cerebrală, traumatism cranio-cerebral şi diferite plăgi la nivelul capului. Totodată, medicul e ferm convins că pacientul nu era în stare de ebrietate în momentul când a fost adus la spital. De la Comisariatul de poliţie Briceni, unde a fost depusă o plângere pe numele presupuşilor agresori, ni s-a comunicat că, deocamdată, se acumulează dovezi pentru a deschide o procedură de urmărire penală. Potrivit ofiţerului de urmărire penală Violin Crăciun, poliţiştii încă nu cunosc motivele neînţelegerii şi cine urmează să fie tras la răspundere.

Până poliţia clarifică lucrurile – dacă le clarifică – Alexandru Ene are totuşi un motiv de consolare: primăria Pererâta a fost câştigată de Anatolie Ceban de la liberal-democraţi, care a devansat-o cu 174 de voturi pe candidata comuniştilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *