CSI / RusiaUcraina

Aleksandr Dughin, supranumit ideologul lui Putin, este acuzat de apeluri publice la genocid de Serviciul de Securitate al Ucrainei

Aleksandr Dughin, propagandist și ideolog rus, este acuzat de încălcarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei și de apeluri publice la genocid de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), relatează Ukrainska Pravda și Kyiv Independent.

Dughin este considerat suspect în temeiul articolelor de genocid și de încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei.

„(Aleksandr Dughin) este unul dintre ideologii cheie ai politicii agresive a Federației Ruse și ai genocidului poporului ucrainean”, a scris SBU.

„În numeroasele sale discursuri și publicații tipărite, el a refuzat existența Ucrainei ca țară suverană de peste 10 ani și a cerut capturarea acesteia de către forțele ruse”.

Serviciul de Securitate a remarcat că Dughin a fost una dintre primele personalități publice ruse care a susținut public ocuparea Ucrainei și a justificat crimele de război comise pe teritoriul acesteia de la începutul invaziei pe scară largă.

Întrucât suspectul locuiește în Rusia, SBU „efectuează măsuri cuprinzătoare pentru a-l aduce în fața justiției”.

Procuratura Generală a raportat că, din mai 2022, propagandistul creează și distribuie publicații pe rețeaua socială rusă VKontakte interzisă în Ucraina, cerând „eliberarea” întregii Ucraine și nu doar a Hersonului și Donbas. De asemenea, el a îndemnat Rusia și Ucraina „eliberată” să creeze „un nou stat, un adevărat imperiu, cu misiune și spirit, un Regat ortodox”. În plus, Dughin a promovat escaladarea a războiului.

În plus, suspectul a distribuit publicații cu apeluri de a distruge inamicul – Ucraina și locuitorii săi până la ultimul, pentru a lansa lovituri cu rachete asupra orașelor Ucrainei, în special în centrul orașului Kiev, notează Ukrainska Pravda.

Reamintim că filosoful ​Aleksandr Dughin a declarat în primul său discurs susținut după înmormântarea fiicei sale, Daria Dughina, că Rusia se confruntă în Ucraina cu diavolul în timp ce ea luptă de partea Arhanghelului Mihail.

Meduza scria în luna noiembrie 2022 că până de curând președintele rus era familiarizat doar superficial cu opiniile celui care era supranumit ideologul lui Putin, însă totul s-ar fi schimbat după uciderea fiicei lui Dughin, Daria, la sfârșitul lunii august 2022.

Aleksandr Dughin este un filozof eurasiatic, politolog, unul dintre cei mai proeminenți ideologi ai „lumii ruse”. De la începutul anilor 2000, el susține ideea de a crea o Uniune Eurasiatică, care ar trebui să includă toate țările fostei URSS. Una dintre principalele sale teorii este construită în jurul confruntării dintre Rusia și „Occidentul colectiv”. Mulți gânditori îl acuză pe Dugin că are, de fapt, opinii fasciste.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *