Ucraina

Alertă aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei, chiar la în timpul summit-ului de la Kiev

La ora 10:30, sirenele au început să sune la Kiev, în regiunile Harkov și Zaporojie, iar la câteva minute s-au răspândit în întreaga țară, scrie Ukrainskaia Pravda. Potrivit sursei citate, ucrainenii sunt îndemnați să meargă de urgență în adăposturi.

Presa din Ucraina anunță că proiectul de monitorizare din Belarus a raportat că un avion de urmărire radar cu rază lungă de acțiune și un avion de luptă MiG-31K, care poate transporta rachete hipersonice Kinzhal, au fost lansate în aer în Belarus.

În special, la ora 10:24, un MiG-31K al Forțelor Aerospațiale Ruse ar fi decolat de pe aerodromul din Machulishchi, iar la 10:44, un al doilea MiG-31K rusesc.

Vă amintim că, în după-amiaza zilei de 2 februarie, Rusia și Belarus au anunțat finalizarea „exercițiilor tactice de zbor ale statului Uniunii”. Cu toate acestea, Statul Major ucrainean a declarat seara că inamicul nu și-a mutat aeronava în baze permanente.

Mai târziu, „Belarusian Guyun”, citat de Ukrainskaia Pravda, a raportat că acest lucru ar putea însemna că Federația Rusă a decis să-și consolideze prezența aeriană permanentă în Belarus.

Menționăm că vineri, 3 februarie, la Kiev, are loc primul summit Uniunea Europeană – Ucraina după declanșarea invaziei Rusiei. La summit participă, printre alții, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ukrainskaia Pravda
Sursa: Ukrainskaia Pravda

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *